Dieren

 

Vlinders aan de Vliet heeft een tropisch leefgebied nagebouwd en de dieren en planten die in dit leefgebied thuishoren er samen in ondergebracht. Hierdoor ontstaat een natuurgetrouwe presentatie van het leven in een bepaald leefgebied (ecosysteem). Zo'n presentatie wordt een ecodisplay genoemd. Door de opzet van de ecodisplay zullen bezoekers daadwerkelijk opzoek moeten gaan naar dieren en planten.

 

Ecodisplay:

Honderden vlinders en tientallen vogels lopen en vliegen vrij in de tuin. De vogels zijn hoofdzakelijk zaadeters.  Ze voelen zich thuis in deze tropische jungle, er worden dan ook regelmatig nestjes met eitjes gevonden. De volgende vogelsoorten zijn onder andere te vinden: Roodschoudertaling, Toerako, Diamantduif, Kanarie, Parkiet, Zebravink, Mozambiquesijs, Spitsstaartamadine.

 

Geen tropisch regenwoud zonder water. Bij de ingang zijn de uitlopers van het tropisch koraal in zeewateraquaria weergegeven. Dory, Nemo en hun zeevriendjes zijn hierin te bewonderen. In de tuin stromen beekjes en diverse zoetwatervijvers. In en om het water zijn vissen, amfibieën en schildpadsoorten te vinden. Onder andere: Roodwangschildpad, Zaagschildpad, Geelwangschildpad, Shubunkin, Sluierstaart guppy, Winde, Koi karper, Koreaanse vuurbuikpad.

 

Terrasvijver en Doorloop-volière:

Breedvoorhoofdkrokodillen: Een jong stel Afrikaanse dwergkrokodillen.

Amazone vissen: Arowana's, zaagzalmen, mesvis, cichliden.

Groene Leguanen: Zeer tam, zit vaak rustig in een hoekje.

Geelvoorhoofdamazone papegaaien: Zin in een babbel?

 

Terraria:

Tussen de bladeren en planten van de jungle, kruipt in de tropen nog veel meer rond. Onder andere schitterende reptielen. In de vrije natuur verstoppen deze beesten zich zo goed dat ze moeilijk waarneembaar zijn (zoek de vrije vuurbuikpadden maar eens!). Vandaar dat we onze reptielen niet in de ecodisplay onderbrengen, maar in grote overzichtelijke terraria.

Flappentakken/ wandelende bladeren: Spectaculaire insecten die ongeveer 5 maanden leven (de aanwezigheid is afhankelijk van de periode dat de eitjes uitkomen).

Gifkikkers: volledig geel, blauw of rood gekleurde kikkertjes, die fluiten als de mooiste kanarie en giftiger zijn dan de giftigste slang. Als je geluk hebt, hoor je er eentje fluiten.

Koningsslang: Amerikaanse wurgslang. Hoewel de koningsslang zelf niet giftig is, zijn ze wel immuun voor giftige slangen. Deze staan hierdoor onder andere op de menukaart van de koningsslang.

Krulhaarvogelspin: Uit Centraal- Amerika. De spin leeft in tropische regenwouden met hoge luchtvochtigheid. Nachtactief dus zit bij ons overdag altijd stil onder haar boom.

Prachtaardschildpad: Costa Ricaanse semi-landschildpad met prachtige rug tekeningen.

Helmbasilisk: Hagedis uit Midden Amerika.

Foto's
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
OPENINGSTIJDEN
25 februari t/m 31 oktober

 

dinsdag t/m zaterdag

10:00 tot 17:00 uur

 

zondag:

12:00 tot 17:00 uur

 

maandag: gesloten

 

ADRES

Veursestraatweg 195A

2264 EG Leidschendam

info@vlindersaandevliet.nl
06 13668833

 

ROUTE

© 2017 Vlinders aan de Vliet